miercuri, 27 martie 2013

Femei + posete = LOVE



Reeija este magazin online care se ocupa cu acele accesorii feminine care ne dau noua, barbatilor, alaturi de pantofi, dependenta de Nurofen forte pentru durerile de cap.
La invitatia Reeija trebuie sa vorbim despre o intamplare legata de cumpararea unei genti sau posete.
Sa ne imaginam urmatoarea situatie: tu si ea, casatoriti de vreo 5-6 ani sau mai bine. Tu vii un pic cam rupt de la munca in schimburi pe care o prestezi la o multinationala din productie. Tocmai ce apari si tu ca omul din tura intai si te bucuri ca maine vei lucra tura a doua, deci vei avea o gramada de timp liber sa vezi ultimele episoade downloadate din Spartacus si sa savurezi o binemeritata bere. Deja drumul spre casa pare mai scurt decat de obicei, doar la acest gand extraordinar - tu cu berea, tu cu picioarele ridicate pe canapea, tu ignorand total telefoanele care suna ca bezmeticele desi tocmai ai plecat de la munca...in fine, o feerie de emotii care se intrevedeau.
Numai ca, imediat ce intri pe usa te asteapta urmatorul dialog:
- Buna iubitule, cum a fost ziua ta?
Ok, tu te gandesti, daca vine pe langa mine si ma intreaba cum a fost ziua, e clar ca ne asteapta ceva. Tu raspunzi spasit si oarecum temator:
- A fost ok....nu vrei sa mutam iarasi mobila tocmai astazi, nu? Abia ce i-am schimbat locul saptamana trecuta.
- Ah, nu, nu. Vroiam sa te rog altceva...
Tu fugi repede la frigider: mda, cumparaturi ai facut alaltaieri in ziua ta libera...la ora 8 dimineata...cand ai venit din tura de noapte...deci nu poate fi asta. Pe urma alergi repede la cosul de gunoi. Nu, nu este nici asta ca doar l-ai dus de dimineata inainte sa pleci la serviciu.
- Nu inteleg, zici tu complet lipsit de aparare.
O vezi cum i se maresc asa ochii de vreo 2-3 ori, i se umezesc putin ca ai unei caprioare si o auzi punand intrebarea nefasta:
- Tu ma mai iubesti pe mine?
Intrebarea fatala, monstrul care topeste tot, s-a aratat:
- Da iubita mea, caprioara mea, de ce crezi tu ca eu nu te iubesc?
- Pai stii, mi s-a parut mie o data, cand am iesit pe strada, ca te uitai cam ciudat la mine si cred ca a fost de la geanta pe care o purtam, ca era invechita si nu se mai potrivea...
Acum, sa presupunem ca existau 1% sanse ca tu sa iti aduci aminte acel moment unic in existenta ei in care sa fi facut greseala groaznica de a te fi uitat mai mult de 2,5 secunde la geanta ei...indiferent daca tu vei recunoaste sau vei nega, rezultatul va fi acelasi si era stabilit de acum 2 saptamani. Toata perioada aceasta intre decizie si momentul de acum nu a fost decat preludiul, tachinarea, discutiile pentru "ofticarea" colegelor de serviciu. Asa ca tot ce poti sa zici este:
- Tu arati superb in orice, draga mea!
Apropo, de ce 2,5 secunde poate v-ati intrebat mai devreme? Ei bine, pentru ca nu este nici destul de scurt incat sa para ca nu i-ai dat atentie, deci nu iese in evidenta cu nimic, deci este fada si stearsa si nu te mai intereseaza viata ei, deci nu o mai iubesti; dar nici destul de lung incat sa patesti ce am patit eu in ziua aceea - adica tras cu forta la cumparaturi de geanta. Da, a 80-a, aceea care se asorteaza perfect cu ochii ei, aceea care atunci cand bate soarele ii pune pielea in evidenta, aceea perfecta, care nu o va trada niciodata si in care va putea sa isi mute frigiderul, sifonierul, debaraua, balconul si vreo doua magazine de cosmetica. Aceea!
Ati vazut ca femeile cand merg sa isi cumpere o geanta este ca si cand s-ar duce sa isi gaseasca barbatul perfect? (era si un banc pe tema aceasta) Rezultatul va fi invariabil - dupa o anumita perioada de timp tot i se va parea ca "nu mai e ca la inceput", ca "nu ii mai sta aproape asa cum ii statea la inceput", ca "a vazut la fel si la Maricica", " ca au o problema de comunicare", o varietate de motive care nici macar nu stiai ca exista.
Planurile mele este clar ca le-am spus Adio! de la inceput, pentru ca atunci cand sotia vine cu argumentul suprem: "Inseamna ca nu ma mai iubesti, ca barbatul Danielei merge cu ea oriunde si tu nu!" pasii urmatori sunt asa: iti fortezi un zambet crispat, mai astepti vreo 15 minute "pana se uita pentru ultima oara in oglinda" si abia pe urma puteti pleca.
Vizita in magazine nu este o vizita, nu, o vizita inseamna sa fii dragut, sa fii silentios, sa fii calm, nu sa sari la gatul gazdei tale ca la ultima scorpie care te tine departe de visul tau dintotdeauna. Evident ca geanta pe care o vazuse acum cateva zile si din cauza careia ne aflam acum in Mall deja nu mai era ceea ce a fost atunci si calvarul incepe intotdeauna de la zero: culoare, material, format, dimensiune, numar de buzunare, perechi de pantofi cu care sa o asorteze, haine care sa mearga la pantofi care sa mearga la geanta, etc.
Evident ca intrebarea: - Ce zici? Imi sta bine cu asta? trebuie sa fie urmata de o miscare afirmativa a capului, niciodata de la stanga la dreapta intotdeauna de sus in jos in mod repetat si fara alte cuvinte. Daca vreunul dintre noi va risca sa aplice miscarea gresita, urmatoarea replica va fi:
- Ei nu-mi sta, nu stii tu, nu te pricepi tu, habar n-ai! Nu ma ajuti deloc! Pe asta o iau!
- Dar viata mea, este de o culoare roz cu verde fosforescent si bretea galben puisor. Esti sigura ca este ceea ce iti doresti?
Pana la urma, singurul lucru care te salveaza este doar faptul ca vede o alta tanara, la vreo 16 ani, dar aratand de 25 care poarta exact aceeasi geanta in timp ce face baloane de guma de mestecat. Doar lucrul acesta o poate face sa se razgandeasca. Si nu neaparat pentru asociere, ci pentru motivul serios ca altcineva mai are aceeasi geanta.
Amintiti-mi, va rog, sa caut responsabilul pentru programul mult prea prelungit al Mall-urilor. Iata figura unui tip care probabil in ziua aceea trecuse prin acelasi calvar ca si mine...izbitoare asemanarea:



Asa ca, fratilor de suferinta si viitori frati de suferinta, iata, am pregatit mai jos un decalog pentru barbati in ceea ce priveste cumparaturile. Acest decalog nu va va scuti de mersul cu femeia la cumparaturi de genti si alte accesorii, dar va va scuti de nervi, nedumeriri, depresii si alte variatii de comportament datorat stresului la cumparaturi:

1. Femeia are intotdeauna dreptate. Sub nici o forma, nu ai voie sa o contrazici, mai ales atunci cand este sub influenta cumparaturilor si reducerilor!
2. Niciodata sa nu iti faci planuri de a te odihni inainte de a ajunge acasa! Exista o lege a lui Murphy cred, care atesta faptul ca exact atunci cand doresti sa te odihnesti, exact atunci sunt reduceri la magazinul X!
3. Niciodata nu vei spune ca nu iti place o geanta pe care ea o probeaza!
4. Nu te pricepi la moda, la genti si accesorii si orice incapatanare de-a ta de a o convinge de contrariu se va solda cu a cumpara 2 genti - una pe care o vrea ea si una ca si compensatie!
5. Niciodata sa nu o grabesti cand isi cumpara geanta. Singurul rezultat va fi acela ca daca nu o va purta, va fi vina ta pentru ca ai grabit-o sa cumpere ceva ce nu era convinsa ca ii place!
6. Cand mergi la cumparat geanta, resemneaza-te cu ideea ca NU vei cumpara doar geanta, ci si un intreg set de accesorii pe langa.
7. Nici o geanta nu este prea scumpa daca o iubesti!
8. Gentile nu sunt doar genti, gentile sunt dovada a statutului ei, un instrument de a o "oftica" pe Maricica.
9. Incercati sa o convingeti sa nu cumpere genti tari sau cu colturi ascutite. Gentile pot fi arme extrem de eficace in raport cu capul tau daca o superi.
10. Niciodata sa nu subestimati capacitatea de stocare a unei genti. Regula principala este: nu stii niciodata ce poti gasi acolo!

Articol scris pentru Spring Superblog 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu